Esperanza del SolBezienswaardigheden

Grootste palmen bos van Europa

Met 200.000 palmen. In de palmbomentuin vind je één hele speciale palmboom, de Palmera Imperial (Keizerlijke Palmboom). Deze palmboom is de enige ter wereld met zeven stammen en lijkt qua uiterlijk op een kandelaar. Volgens de geschiedenis is prinses Sissi in 1894 verliefd geworden op Elche dankzij deze palmboom. Naast deze keizerlijke palmboom zijn er nog meer palmbomen met namen, meestal zijn deze palmbomen uit eerbetoon vernoemd naar lokale en nationale helden

 

Cartagena

Historische binnenstad Amfitheater: Een eerste amfitheater werd in de 1e eeuw v.Chr. gebouwd, tijdens de regering van keizer Augustus. Het amfitheater waar nu nog restanten van zichtbaar zijn, is waarschijnlijk rond 70 n.Chr. gebouwd, tijdens de regering van Vespasianus. Het gebouw bood plaats aan ongeveer 11.000 toeschouwers en was daarmee een van de grootste amfitheaters van de provincia Hispania Kastelen: Cartagena heeft 4 kastelen waarvan er 3 in originele staat zijn gerestaureerd. Schitterend om te zien Haven en strand: belangrijkste haven van Spanje met grote cruiseschepen. Ongerepte baaitjes en stranden , een havenstad die groot geworden is door de mineraalrijke berggebieden.Langs de gehele kustlijn van de Costa Cálida zijn 90 scheepswrakken te vinden, waarvan het gros voor de kust van Cartagena. Winkelen: bekende merken zoals Lois Vuitton, Prada, Chanel en vele kleine leuke boutique`s Uitgaansleven: bars, clubs, theater, bioscoop, concerten, jazz en blue`s cafe`s.

Les Fonts D’algar En Guardalest

Bent u op zoek naar wat bijzonders en houdt u van de natuur? Dan is het zeker een aanrader om de watervallen van Algar te bezoeken en het bergdorp Guadelest. Beide staan hoog op de toeristische lijst van bezoeken,maar is het dan ook waard om te bezoeken Les Fonts d’Algar, gelegen op slechts 15 km van Benidorm, in de richting van Bolulla, vormen een natuurgebied met een hoge mate van instandhouding van de ecologische en begiftigde rijkdom. Deze ruimte werd uitgeroepen tot Natte Zone beschermd door een overeenkomst van de regering van Valencia van 10 september 2002. Het bezoek bestaat uit een circuit van 1,5 km lang in de loop van de rivier de Algar (“grot” in het Arabisch) om het landschap van de karakteristieke modellering van de kalksteenrots te zien: de spectaculaire watervallen; de talrijke bronnen die uit de rots ontspringen; de poelen van water op diverse niveau`s waar u verfrissende baden van zuiver en kristalhelder water kunt nemen, vroeger beschouwd als een “bron van gezondheid”; de oude dam, het imposante kanaal en de eeuwige sloten die nog steeds in gebruik zijn. Deze watervallen zijn een grote toeristische attractie, bij zowel buitenlanders als de Spanjaarden. Er zijn de volgende voorzieningen aanwezig: VVV, parkeerterreinen, toiletten, eerste hulp, Arboretum, de picknickplaats en een camping . Aan dit alles moeten we het Dino Park Algar toevoegen, evenals de 5 restaurants die in de buurt bestaan, waar u kunt genieten van de lekkerste tapas.

De zoutmeren van Torrevieja / La Mata

De zoutmeren van Torrevieja / La Mata liggen in een beschermd natuurgebied. Dit natuurgebied is tot vogelnatuurgebied verklaart en bied onderdak aan vele vogelsoorten. Het zijn de oudste en grootste zoutmeren van Europa. Het park is ideaal voor wandelaars en fietsers, Voor beide is er een route aangelegd met duidelijke wegwijzing. De wandelroute is ong. 3 km lang en de fietsroute heeft een afstand van ong. 6 km. Men kan op meerder plaatsen vogel spotten en op verschillende plaatsen zijn picknicktafels en zitplaatsen geplaatst. De zoutmeren hebben door hun geneeskrachtige werking veel baat voor mensen die problemen hebben met hun huid, reuma, artritis. Waarop een helend modderbad of duik in het meer een positief effect heeft.De zoutmeren van Torrevieja en La Mata zijn door de WHO ( world health organisation) op de Unescolijst gezet. Lagunas de La Mata y Torrevieja National Park bestaat uit twee zoutmeren. La salina de Torrevieja is 1.400 hectare groot en heeft een lengte van 5,5 kilometer. Het meer is door het hoge zoutgehalte een ideale leefomgeving voor een microscopische alg die de roze kleur van het meer veroorzaakt. Tip: als je graag wilt zwemmen (lees: drijven) in het meer, neem dan een fles water mee om na afloop de zoutaanslag op je lichaam mee af te spoelen.

Benidorm

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse kust (de Costa Blanca). Benidorm ligt op 41 kilometer van Alicante. De stad telt 66.642 inwoners (2016). Vroeger was Benidorm een klein vissersdorpje, nu is het een van de bekendste badplaatsen in Europa. De bevolking kan hierdoor in de zomer oplopen tot boven de 500.000 mensen. Het historisch centrum van Benidorm ligt op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand (het “nieuwe” Benidorm) en het Poniente-strand (het “oude” Benidorm). Het historische centrum is het oude vissersdorp. Benidorm heeft nog een derde – kleiner – strand: Mal Pas.

 

nl_NLNederlands