Esperanza del SolStranden

Costa Blanca, betekent letterlijk witte kust en er zijn wel meer dan 100 mooie stranden aan de Costa Blanca. Om het u wat makkelijker te maken hebben we een aantal van de mooiste stranden op een rij gezet.

Playa de la Mata

Op Playa de la Mata vindt u bijna net zoveel ruimte als op alle andere stranden van Torrevieja samen. Het fijne zandstrand slingert ongeveer 3 km langs de kust en heeft op deze afstand veel te bieden. Er is een sfeervolle boulevard met diverse cafés en restaurants, waar ook ’s avonds in het hoogseizoen iets te beleven is. Als u meer geïnteresseerd bent in watersporten, vindt u hier een goede plek om te surfen. De surfschool aan de zuidkant van het strand biedt diverse cursussen aan.

Santa Pola

Ten zuiden van Alicante vind je Santa Pola, een van oudsher vissersdorpje. Vis speelt hier nog steeds een belangrijke rol. Dit zie je terug op de menukaarten van de kleine restaurants. Caldero is de plaatselijke specialiteit, een stoofpotje van vis en rijst.

Maar vis is niet de enige reden om naar dit deel van de Costa Blanca af te reizen. Santa Pola herbergt twee pareltjes van stranden, Lisa en Tamarit. Beide stranden liggen vlakbij de levendige haven en beschikken over fijn zand en blauw water.

Zonnebaden kan er als de beste, maar ook watersporten als wind- en kitesurfen behoren tot de mogelijkheden. En dankzij de ondiepe wateren is het een fijn zandstrand voor gezinnen.

Een ander mooi strand nabij Santa Pola is Platja del Carabassi, dat wordt omgeven door zoutpannen en moerasland. Er zijn enkele strandtentjes gevestigd en het zuidelijke deel is gereserveerd voor naturisten. Het noordelijke deel van het langzaam in zee aflopende strand is vooral populair onder gezinnen.

In Guardamar del Segura

Hier vind je aan een gesloten meerdere stranden die samen één lang strand vormen. Als je uit de wind wilt zonnen dan zit je hier helemaal goed. Want zo’n 100 jaar geleden werden er bomen aan de rand van de stranden geplant. Deze moesten ervoor zorgen dat de duinen niet werden weggeblazen door de wind. Maar het bleek ook meteen een goed windscherm te zijn. Nu alleen nog een plekje zoeken aan het 10 km lange zandstrand!

Van de 15 stranden in de badplaats Denia is Las Marinas het meest populair. Dit dankt het strand aan de vele faciliteiten, waaronder een beachbar en ligbedjes. Ook hier vind je ondiep water overigens.

Houd jij er niet van om tussen drommen Nederlanders te liggen, maar meng je je op vakantie graag tussen de locals? Net buiten de Spaanse stad Alicante vind je San Juan de Alicante. Het goudkleurige strand is bijna 3 km lang en loopt vanaf het vissersdorp El Campello tot de landtong Cabo de las Huertas. Bijzonder zijn de natuurlijke zwembaden tussen de rotsen, waar volgens de lengende vroeger de Moore koningin badderde.

Playa La Zenia (Orihuela Costa)

Playa La Zenia is een groot zandstrand in La Zenia (Orihuela Costa). Op het strand zijn ligbedjes, een strandbar en een speeltuin voor de kleintjes. Aan het strand is een groot restaurant gelegen waar u heerlijk kunt ontbijten, lunchen of dineren. Bij dit restaurant is ook een zwembad die te gebruiken is tegen betaling. Parkeren kan in woonwijk die aan het strand ligt. Het zeewater is er over het algemeen rustig en perfect voor kinderen.

Playa del Campo Guardamar del Segura

Het strand Playa del Campo is gelegen in Guardamar del Segura. Om precies te zijn tussen La Mata en de urbanisatie Campomar (Guardamar). U kunt de auto gratis parkeren langs de N-332, er is een loopbrug over de weg en daar kunt u het beste parkeren. Via de loopbrug komt u aan de kant van het strand, er volgt dan een wandeling over een houten loopbrug en deze wandeling van +/- 10 minuten is fantastisch! Het is een wandeling door een prachtig duingebied en zodra de zee zichtbaar wordt dan is het uitzicht geweldig. Het strand is rustig gelegen en er is geen horeca aanwezig. Bent u op zoek naar een rustig strandje in combinatie met mooie natuur, dan is dit strand zeker een aanrader.

Playa del Cura Torrevieja

In de badplaats Torrevieja zijn veel verschillende stranden. Eén van die stranden is Playa del Cura. Dit strand ligt in een baaitje en het is gelegen aan de gezellige boulevard van Torrevieja. Het is een zandstrand dat zeer populair is bij de lokale Spaanse bevolking. Dit strand is dan ook zeer druk bezocht in de maanden mei t/m oktober. Op de boulevard zijn veel restaurants, winkeltjes en barretjes te vinden en naast Playa del Cura zijn er nog diverse kleine zandstrandjes bij deze boulevard. Wanneer u met kleine kinderen bent dan zijn die kleine strandjes erg fijn en overzichtelijk. In het hoogseizoen houden de strandwachten alles goed in de gaten. Er zijn op dit strand geen ligbedjes te huur.

Playa la Caleta Cabo Roig (Orihuela Costa)

Cabo Roig beach is een fantastisch zandstrand aan de ruige kust van Orihuela Costa. Het strand is gelegen in een baai en via een mooi wandel / trappenpad is het strand te bereiken. Het is een zandstrand met ligbedjes en een rustige zee. Op het strand is een gezellige strandbar met openbare toiletten. In de weekenden is er een liveband bij de strandbar wat voor een heerlijke vakantiesfeer zorgt. Vlakbij het strand is een klein haventje waar een restaurant is voor een heerlijke lunch of diner. Ook zijn er Jetski’s te huren in deze haven. Onder de Nederlanders en Belgen wordt dit strand ook wel het
“winterstrand” genoemd. Zodra het zonnetje schijnt en de wind niet uit het oosten komt is het heerlijk vertoeven en zeker in de wintermaanden. Tijdens een vakantie aan de Costa Blanca is dit strand zeker een bezoekje waard.

nl_NLNederlands